content top
Activitatea sexuala a femeii

Activitatea sexuala a femeii


Frumusetea fizica si sexualitatea sunt, in general, corelate dar, cand nu exista forta interioara, persoana respectiva nu poate avea o experienta sexuala satisfacatoare. Daca o femeie vrea sa aiba o viata bogata si, din punct de vedere sexual, satisfacatoare, trebuie sa isi sporeasca propria forta interioara, ceea ce o va face sa-si asume o atitudine radioasa si o va face sa devina atractiva sub toate aspectele. Pentru a mare placere senzuala in sexualitate, este nevoie de ascutirea puterii simturilor. Aceasta se poate face numai cu ajutorul vointei si perseverentei. O persoana slaba renunta la aceste eforturi si nu poate incerca o experienta sexuala intensa, desi tocmai prin intensificarea experientei senzuale este in masura sa prelungeasca experienta bucuriei sexuale.

Cat priveste energia sexuala, nivelul ei variaza enorm de la o femeie la alta. Femeile cu o stare de sanatate buna si o vitalitate accentuata, care sunt comunicative, proaspete si vesele, cu un caracter prietenos si o conditie fizica buna, carora le place sa manance, care sunt atente si inteligente, curioase sa stie, sa invete sa exploreze lucruri noi, sunt cele care au un impuls sexual puternic, chiar si in timpul menstruatiei.

Sexualitatea are multe dimensiuni, inclusiv fizice, mintale, sociale si spirituale. Totusi, dimensiunea fizica este cea fundamentala. Trupul este sediul sexualitatii. Cuvantul „trup” se refera la sinele fizic al fiintei noastre, care include si mintea, dar nu include puterea de discernamant si intelectul. Cu alte cuvinte, trupul este sediul celor cinci simturi, cu mintea care inregistreaza perceptiile senzoriale provenite din lumea fenomenelor. Prin sexualitate, putem fi in masura sa ne dezvoltam intelectul si sa atingem experienta spirituala, dar trupul ramane mereu mijlocul fundamental. O indispozitie fizica sau o tulburare mintala pot bloca exprimarea sexuala si inhiba intensitatea experientei.

Nu putem vorbi despre sexualitatea feminina ignorandu-i pe barbati. Conform Alan Pease (1998), activitatea sexuala a unui barbat poate fi comparata cu un aragaz: focul se aprinde instantaneu si arde cu putere. La fel de repede se si stinge. Iar activitatea sexuala feminina poate fi comparata cu o plita electrica: se incalzeste treptat pana la o anumita temperatura si ramane calda o perioada de timp mai indelungata.

In continuare, putem contura graficul ce reprezinta viata sexuala a barbatului si a femeii pe parcursul intregii vieti. Nivelul testosteronului la barbati scade odata cu varsta si astfel scade si dorinta sexuala. In cazul femeii, dorinta creste treptat astfel incat, punctul culminant este in jurul varstei de 36-38 de ani, ceea ce explica sindromul „atractiei fata de baietasi, pentru distractie”, caracteristic celor ajunse la maturitate deplina. Activitatea sexuala a barbatului de 19 ani corespunde celei a femeii de 30 de ani. Acest grafic demonstreaza, de asemenea, ca dorinta sexuala a unui barbat de 40 de ani corespunde celei a femeii de 20 de ani. Astfel, poate fi explicata asocierea urmatoare: un barbat in varsta si o femeie tanara. Dorinta sexuala, in cazul barbatilor, se pastreaza, de regula, de-a lungul vietii, adica el este interesat de sex atat la 30 cat si la 70 de ani, numai ca puterea este alta. Femeia, de obicei, este interesata de sex mai mult in jurul varstei de 20 de ani (din dragoste), dar dorinta de a face sex propriu-zis nu este foarte intensa. Acelasi interes se poate observa si in jurul varstei de 30 de ani, dar dorinta contactului sexual este mult mai intensa.

In general, in cazul femeii singure, dorinta sexuala este mult mai mare decat in cazul celei casatorite, pe cand la barbat lucrurile stau altfel. In urma unui studiu efectuat la Quincy Univercity, s-a demonstrat ca doar 11% dintre femei, comparativ cu 37% dintre barbati, se gandesc la sex la fiecare 30 de minute.

O puternica influenta asupra vietii sexuale feminine o au evenimentele zilnice. Daca ea este amenintata cu pierderea locului de munca sau daca este acaparata in totalitate de munca, de problemele financiare, de copii bolnavi, atunci nici nu se poate discuta cu ea despre sex. Ea nu se gandeste decat cum sa ajunga in pat si sa se culce. Comparativ cu femeile, daca aceleasi lucruri li se intampla barbatilor, atunci cel mai bun remediu este sexul.

Doctorul Harold Bloomenfield, in cartea sa „ Puterea celor cinci”, arata ca datorita cresterii nivelului estrogenului, in organismul femeii, in timpul actului sexual, au loc schimbari benefice la nivelul tesutului osos si sistemului cardio-vascular. Deci, cu cat mai mult sex, cu atat mai putin stres si o viata mai lunga.


Referinte:

1. Cournut, Jean, „De ce se tem barbatii de femei”.Ed. Trei, 2002.
2. Dolto, Francoise, „Sexualitatea Feminina”, Ed. Trei, 2005.
3. Green, Andre, Presses Universitares de France, Paris, 1994.
4. Pease, Alan & Pease, Barbara, „Why men don’t listen and women can’t read the maps”, 1998
5. Verma, Vinod, „Kama Sutra pentru Femei”, Pro Editura si Tipografie, 2004
6. Dr. Wikoff, Johanina, Romaine S. Deborah, „Kama Sutra”, Ed. Curtea Veche, 2006


Toate articolele de pe acest website sunt oferite in scop informativ si nu pot inlocui sfatul medicului dumneavoastra. Psiholog Galati Lucretia Preda – Cabinet Individual de Psihologie nu este responsabil pentru diagnosticul pus de catre un utilizator pe baza continutului acestui site. Consultati intotdeauna medicul atunci cand aveti probleme legate de sanatatea dumneavoastra. 

Psiholog Galati

Cabinet Psihologie Galati / Programari-074022682


468 ad

Comments are closed.