Natura fundamentala a femeilor este diferita de cea a barbatilor. Femeile tind sa fie timide si nehotarate in exprimarea sentimentelor si dorintelor proprii si sovaielnice in a-si arata trupurile. O crestere lenta si romantica a atmosferei sexuale invioreaza dorinta si le pregateste pentru exprimari sexuale profunde si intense. Femeile au nevoie de incredere si siguranta si au nevoie de mai mult timp decat barbatii pentru a se excita in timpul actului sexual.
Femeile nu trebuie sa-si nege aceasta parte a vietii lor. In ultimii ani, multe femei au inceput sa creada ca drumul lor spre libertate se bazeaza, in principal, pe egalitatea lor cu barbatii si, in acest proces, ele s-au eliberat de timiditatea si nesiguranta lor, asumandu-si exprimarea rapida si directa a multor barbati. Unele grupuri organizate cred ca timiditatea si exprimarea sexuala lenta fac parte din trasaturile impuse lor de catre societate si nu sunt atribute naturale ale femeilor.
Putem sa ne dam seama ca nu acesta este adevarul daca observam sexualitatea feminina in totalitatea ei. De exemplu, la nivel fizic, o femeie nu se comporta ca un barbat. Barbatul atinge limita activitatii lui sexuale foarte rapid, prin orgasm, in timp ce femeia are nevoie, in mod normal, de mai mult timp si de o activitatea sexuala mai indelungata. Sa luam in considerarea acest punct de vedere si la nivelul simbolic si fiziologic al ovulului si al spermatozoidului: ovulul este singur, mare, abundent, lent in miscari si este depozitul substantelor nutritive. Spermatozoizii sunt nenumarati, mici, iuti si competitivi. Spermatozoizii se indreapta spre ovul. Ovulul are o membrana externa foarte dura pe care spermatozoizii trebuie sa o strapunga.
Comportamentul sexual lent si contradictoriu al femeii este o manifestare exterioara a naturii ei sexuale interioare. A ignora acest adevar fundamental in favoarea unei exprimari sexuale mai directe si agresive, produce numai dezechilibru.
De fapt, femeile pot ajunge sa isi faca singure rau in aceasta cursa spre „egalitatea” cu barbatii. E de ajuns sa vedem cate femei au inceput sa fumeze in ultimii ani, de aici derivand o crestere a incidentei tumorilor pulmonare in randul lor. Astfel de reactii sunt contraproductive si ultragiante.
In general, persoana cea mai apropriata de o femeie este partenerul ei. Acesta din urma trebuie sa invete sa cunoasca trupul, mintea si nevoile launtrice ale femeii. Daca nu are o intelegere generala asupra femeilor, nu va reusi sa-si inteleaga nici macar propria partenera. Neintelegerile conduc catre dezechilibre in sfera sexuala care, la randul lor, pot face sa apara probleme ulterioare in raporturile cu ceilalti. Cand o femeie lucreaza opt ore pe zi in afara casei si se mai ocupa si de treburile gospodaresti, frumusetea ei se ofileste cu repeziciune si dorinta ei sexuala scade. De multe ori, barbatii se intreaba de ce consoartele lor si-au pierdut entuziasmul pe care il aveau altadata pentru sex. Ei nu inteleg ca, dupa toate acele ore de munca, nu mai au forta suficienta si pentru activitatea sexuala.
Referinte:
1. Cournut, Jean, „De ce se tem barbatii de femei”.Ed. Trei, 2002.
2. Dolto, Francoise, „Sexualitatea Feminina”, Ed. Trei, 2005.
3. Green, Andre, Presses Universitares de France, Paris, 1994.
4. Pease, Alan & Pease, Barbara, „Why men don’t listen and women can’t read the maps”, 1998
5. Verma, Vinod, „Kama Sutra pentru Femei”, Pro Editura si Tipografie, 2004
6. Dr. Wikoff, Johanina, Romaine S. Deborah, „Kama Sutra”, Ed. Curtea Veche, 2006
Toate articolele de pe acest website sunt oferite in scop informativ si nu pot inlocui sfatul medicului dumneavoastra. Psiholog Galati Lucretia Preda – Cabinet Individual de Psihologie nu este responsabil pentru diagnosticul pus de catre un utilizator pe baza continutului acestui site. Consultati intotdeauna medicul atunci cand aveti probleme legate de sanatatea dumneavoastra.
Psiholog Galati
Cabinet Psihologie Galati / Programari-0740226826