<<Initial, comportamentul psihopatilor poate parea doar intamplator si insensibil, avand mereu o scuza perfect potrivita pentru a si-l justifica, indiferent de suferinta cauzata. Insa, in cele din urma, incepi sa realizezi ca nicio persoana normala nu poate fi „intamplator lipsita de sensibilitate” atat de frecvent, mai ales in privinta unor probleme si atitudini pe care le-ai readus in discutie de atatea ori. Si atunci, in locul scuzelor, vor incepe sa te acuze ca ai probleme „cu capul„ si ca inventezi drame. Insa totul tine, pur si simplu, doar de acea proiectare a vinei asupra ta si de acea omniprezenta ipocrizie.
Psihopatii creeaza constant drame asteptand sa reactionezi. Daca nu o faci, vor continua sa incerce noi si noi metode, pana cand, in cele din urma, vei reactiona. Odata ce s-a intamplat asta, isi vor reaminti mereu de ce anume te-a facut sa cedezi si sa reactionezi, folosind asta continuu, iar si iar. Nu exista nimic „intamplator” in ceea ce-i priveste:
Poate parea dificil de crezut pentru supravietuitorii acestor relatii ca psihopatii incearca intentionat sa-i raneasca pe ceilalti. Cum este posibil ca acestia sa fie constienti de tot ceea ce fac atunci cand sunt nemilosi, cand isi revarsa atentia asupra prazilor (victimelor) magulindu-le, cand pretind ca ar fi anxiosi si depresivi, cand se plang despre cat de dezaxati sunt fostii lor parteneri si cand incalca mereu promisiunile una dupa alta? Este complet lipsit de orice sens pentru noi, oamenii obisnuiti, intrucat noi vedem lumea prin ochi total diferiti de cei ai psihopatilor. Noi avem motivatii intrinseci in dragoste, considerand ca fiecare persoana are anumite drepturi si, prin urmare, implicit, ne straduim sa le respectam. De aceea, ne este atat de greu sa acceptam ca psihopatii isi insala si isi manipuleaza deliberat prazile (victimele). Din acest motiv, nu putem face nimic, insa este normal sa cautam mereu explicatii rationale pentru comportamentul lor. Din pacate, explicatiile rationale nu isi au locul aici, intuitia noastra avertizandu-ne mereu ca lucrurile sunt, in continuare, nefiresti.
Psihopatii sunt constienti ca ii ranesc pe ceilalti, operand in baza unui set diferit de reguli aflate in continua schimbare, reguli pe care si le creeaza, reguli puse in miscare de un sinistru vid emotional si de o intensa nevoie de putere si control.
Psihopatii schimba continuu regulile jocului pentru a-l adapta propriilor necesitati si pentru a li se potrivi perfect. La fel, nevoile acestora se pot schimba de la un minut la altul. Astfel ca, chiar daca ai convingerea ca ai fi o foarte buna sursa pentru nevoile acestora, ei pot (si o vor face) sa caute pe cineva nou, mai interesant, odata ce stiu ca „ai devenit al lor”. De ce? Pentru ca se plictisesc. Odata ce provocarea s-a sfarsit, acestia vor incepe sa te devalorizeze pentru ca, intr-un final, sa sa se debaraseze de tine.>>
Sursa:PsychopathFree (https://www.facebook.com/PsychopathFree)